Produkter

Parqueoliva Serie Oro extra virgen olivolja

Den här produkten går endast att beställa till Uppsala.

Denna olivolja upptäckte vi i Andalusien då vi åkte runt i olivoljedistriktet ”Priego de Córdoba” där många av Spaniens finaste olivoljor kommer ifrån. Olivoljan är tillverkad av utvalda oliver av sorterna ”Picuda” och Hojiblanca” dessa gifter sig perfekt till en medelfruktig olivolja som till smaken är pepprig och har inslag av grön mandel. Denna olja passar till bröd, sallad, pasta, kött, fisk och även till vissa efterrätter som t.ex. choklad. Olivoljan har skyddad ursprungsbeteckning D.O.P. Priego de Córdoba.
Företaget som tillverkar olivoljan heter ”Almazaras de la Subbética”.

Om Almazaras de la Subbética:
Almazaras de la Subbética startades 2007 genom att två välkända producenter, S.C.A. Virgen del Castillo och S.C.A. Olivarera Nuestro Padre Jesús Nazareno gick samman. Detta kooperativ, där bönderna själva äger företaget, har mer än 60 års erfarenhet i branschen och anses vara en av världens främsta olivoljeproducenter. Företaget har vunnit titeln världens bästa olivoljeproducent 2016-2020 samt att några av deras olivoljor utmärkt sig som världens bästa vid flertalet tillfällen.

Ingredienser: Kallpressad extra jungfruolivolja, syrahalt 0,18%
Ursprung: Spanien
Förvaring: Torrt och svalt (helst mörkt)
Nettovolym: 500ml
Näringsvärde per 100g: Energi 888Kcal/3700kJ, Fett 100g varav mättat 15g, kolhydrater 0g varav sockerarter 0g, Protein 0g, Salt 0g.

Parqueoliva Serie Oro är en riktig pärla. De bästa olivfrukterna väljs ut i början av kampanjen för att förpacka en av de bästa oljorna i världen.

Den perfekta kombinationen av picuda- och hojiblanca-sorterna blir en fröjd för sinnena för provsmakaren.

Organoleptiska egenskaper:

Luktfas:
Medelhög/hög grön fruktighet. Fruktiga nyanser som äpple och grön banan. Toner av grönsaker som tomatplanta och kronärtskocka. Nyklippt gräs och gröna mandlar upplevs med stor intensitet.

Smak:
I gommen, söt i gommen, grön mandel, bitter och kryddig med medelhög intensitet. Det är en balanserad olja full av personlighet.

Ihopkopplingar:
För att uppfatta alla nyanser rekommenderas att den används rå på rostat bröd, sallader, carpaccios, pasta, kött, fet fisk och gourmeträtter.