Recept

Paella Valenciana (4 portioner)

Paella kan göras på många olika sätt men vanligaste är nog med kyckling och grönsaker. Ytterligare versioner finns t.ex. med skaldjur, fisk, kött samt helt vegetariska. Bästa resultatet får man om man använder en paellapanna men en tillräckligt stor stekpanna eller wok fungerar också bra.

Ingredienser

400g ris gärna spanskt Paella eller Bombaris
2 vitlöksklyftor
4msk olivolja
1.5l vatten, grönsaks eller hönsbuljong
2 tomater
1 paprika
0.5-1kg kyckling
1 påse Paellero Valenciana
Pimentón (mald spansk paprika)
Salt
(räkor med skal, gröna ärtor)

Gör så här

Bryn kycklingen ordentligt i olivolja och hackad vitlök, salta kycklingen lätt. Tillsätt paprika i skivor och låt steka tills den blivit mjuk. Tillsätt tomaterna hackade i små bitar samt 1 påse Paellero Valenciano, rör om. Tillsätt riset och blanda väl innan man häller i vattnet eller buljongen. Koka tills vattnet kokat bort, garnera med paprika och tinade varma räkor med skal. Vi brukar även blanda i kokta gröna ärtor.

¡Buen provecho!