Recept

Empanadillas de cabello de ángel

Ingredienser

250g cabello de ángel (spansk pumpasylt)
rivet apelsinskal från en apelsin (inte det vita)
2.5 dl vitt vin
2.5 dl olja (gärna olivolja)
375g (drygt 6dl) vetemjöl
anislikör (efter smak ca 1-2msk)
anisfrö (efter smak)
socker (1/2 dl) till dekoration

Gör så här

Blanda olja, vitt vin, apelsinskal, anislikör och anisfrö, tillsätt mjölet. Arbeta degen och tillsätt mer mjöl tills den är homogen och släpper. Mjöla ett bakbord och kavla ut degen så tunnt det går utan att den går sönder. Skär ut runda "plättar" 5-15 cm i storlek, mindre blir svårt att få ihop (det går att göra större pajer också). Lägg en klick pumpasylt i mitten av varje paj, vik ihop och  kläm åt runt omkring. Lägg på en bakplåt, inoljad eller med bakplåtspapper. Grädda i 200 grader till de blir ljusbruna, ca. 15-30min beroende på storlek. Ta ut ur ungnen pensla på med olja och strö snabbt på strösocker som dekoration. Ät och njut, jättegott till kaffet!